Natur Kraamzorg

Je hebt een nieuw leven gemaakt. Een wonder. Een geschenk.

De geboorte van een kind is een moment waarop je je het meest kwetsbaar voelt. Je hebt behoefte aan rust, begrip en duidelijkheid zonder dit uit te hoeven leggen. Geen gezin is hetzelfde. Iedereen heeft wensen, voorkeuren en een bepaalde levensstijl. Ik vind het belangrijk dat te erkennen en te benadrukken. Dit is misschien wel de meest belangrijke fase in je leven en dat van jouw kindje. Het verdient volledige aandacht. In iedere vorm die wenselijk is.

Naast reguliere kraamzorg, bied ik ook natuurlijke kraamzorg aan. Ben je iemand die bewust kiest voor kwaliteit van natuurlijke materialen en wil je geborgenheid en rust voor jou en je kindje, dan is deze manier van zorg wellicht iets voor jou. Natuurlijke Kraamzorg is aandachtige zorg met natuurlijke middelen. Uitganspunten van de antroposofie staan hierin centraal. Deze uitgangspunten zijn bedoeld als een startpunt, niet als een eindpunt. Ik kan je adviseren over het gebruik van natuurlijke producten en jij maakt daarin je keuzes.

Wil je meer weten over deze natuurlijke manier van kramen dan vertel ik je dat graag.

Wist je dat:
…de huid van je baby nog niet volledig is ontwikkeld en daardoor erg gevoelig? De
huidcellen staan verder uit elkaar en de beschermende zuurmantel is nog onvolledig.
Vandaar de voorkeur voor ‘schone’ stoffen zoals biologisch katoen of wol/zijde bij de keuze van de kleding voor je kindje. Wol en zijde hebben namelijk de eigenschap om de
huidontwikkeling te stimuleren. Ook kunnen deze materialen warmte en kou goed reguleren waardoor je kindje altijd een comfortabel gevoel heeft.

Borstvoeding is een mooie, natuurlijke manier van voeden waar vele voordelen aan zitten.
Ik ben geschoold om je hierbij te ondersteunen en te begeleiden. Ook hierbij staan aandacht, kalmte en geduld centraal om jou en je kleintje samen een goed gevoel te geven zodat je een mooie borstvoedingsperiode tegemoet gaat. Kies je voor kunstvoeding dan kan ik je ook daar alles over vertellen om ervoor te zorgen dat deze manier van voeden zo mooi en natuurlijk mogelijk verloopt en jullie samen prachtige voedingsmomenten zullen hebben.

Wist je dat:
…er een manier van flesvoeden is die je ‘natuurlijk’ of ‘therapeutisch’ voeden noemt en zo dicht mogelijk de manier van drinken aan de borst benadert… Dit wordt ook wel ‘respectvol voeden’ genoemd.

NaturKraamzorg is ontstaan vanuit liefde, inspiratie en koestering.

‘Het verdient volledige aandacht. In iedere vorm die wenselijk is.’

© NaturKraamzorg    Ontwerp en ontwikkeling: Buro KLEI